Nykyarki

Saunalahden koulun nykyarki

Kirjoittajat: Santeri Simojoki, Oula Vartiainen ja Timoteus Kumpulainen

Heikki Korhonen, nuoriso-ohjaaja:

Saunalahden koulun kevät on sujunut hyvin koulumme nuoriso-ohjaajan Heikin mielestä.

Heikin mielestä koulun tehtävänä on sivistää ja antaa valmiuksia elämään, tähän hetkeen ja tulevaan.

Tärkeimmät arvot ovat vahvuuksien tukeminen ja oppilaiden huomioiminen omina itsenään.

”Sen lisäksi, että oppilaat käyvät koulua yhdessä, toivoisin heidän myös harrastavan, pelaavan ja leikkivän yhdessä vapaa-ajallaan”, Heikki sanoo.

Nuorisotilassa oppilaat pelaavat pingistä, biljardia, pleikkaa, tekevät ruokaa ja juttelevat.

”Saunalahden koulu on mahdollisuuksia antava. Täällä on avarakatseisia ihmisiä, niin että koulussa on helppo toimia, koska ihmiset ottavat hyvin vastaan ja ovat valmiita tekemään uusia asioita”, Heikki kiteyttää.

Mikko Tujula, opettaja:

Saunalahden koulun kevät on sujunut hyvin, sanoo koulumme opettaja Mikko Tujula. Alamme olla loppusuoralla, kun luokka-asteita on jo 8-luokkaan asti, ja kohta olemme jo valmis koulu. On ollut mukava seurata koulumme yläasteen oppilaita, 3-4-luokilta asti.

”Koulumme oppilaita voisi kuvailla hyvin monella tavalla, mutta ensimmäisenä tuli mieleen sana taitava”, Mikko sanoo.

”Koulun tehtävä tässä ja nyt on kasvattaa lapsista ja nuorista sellaisia kansalaisia, jotka pärjäävät tulevaisuudessa, osaavat tunnistaa omat vahvuutensa ja, että heillä olisi toivoa ja halua vaikuttaa omaan elämäänsä ja koko yhteiskuntaan”, hän jatkaa.

Koulun opetusmenetelmät toimivat Mikon mielestä hyvin, mutta aina on kehitettävää.

Saunalahden koulun tärkeimmät arvot ovat yhteisöllisyys ja oppilaiden tukeminen.

”Koulumme alakoulun säännöt ovat sopivat, kun sitä on käyty jo monta vuotta. Yläkoulun säännöissä on vielä parannettavaa, koska on ensimmäistä kertaa 8-luokat, ja on paljon uusia sääntöjä ja käytäntöjä. Ammattini näkökulmasta koulumme on aivan mahtava. Koulussa on mukavat opettajat ja oppilaat.”

Williamin ja Silja, kummioppilaat:

Koulun arki tuntuu kivalta: “Koulussa on tosi kivaa, mutta välillä tulee vaikeita läksyjä.” Koulumatkat ovat välillä liian pitkän tuntuisia.

“Koulussa tärkeintä on oppiminen”, kummioppilaat Williamin ja Silja kertovat.  Koulussa he haluaisivat oppia luonnosta ja avaruudesta.

”Saunalahden koulussa teemme esityksiä yhdessä ja leikimme koulun pihalla joka välitunti. Koulumme opettajat ovat kivoja, koska he antavat meidän käyttää iPadeja välillä kun me opiskelemme. Läksyt ovat myös kivoja.’’

Koulussa oppii paljon uusia asioita melkein joka viikko, oppilaat sanovat.

”Koulun säännöt ovat ihan sopivat, mutta niitä voisi vielä vähän hioa.”

Hanna Sarakorpi, rehtori:

“Koulumme tehtävä tässä ja nyt on auttaa ja innostaa oppilaitamme oppimaan oppimista ja uusia asioita eskareista yhdeksänteen luokkaan asti”, Hanna-rehtori kertoo.

”Uudet opettajat ovat sanoneet, että meidän opettajamme ovat huippuhyviä. Niin on myös minun mielestäni. Aikuisillakin tulee toki välillä erimielisyyksiä ja on pomon tehtävä sovitella ne. Tuntuu kuitenkin siltä, että on mahtava aikuisporukka!”

”Meillä myös kaikki erilaiset oppilaat kuuluvat tähän meidän yhteiseen oppivaan yhteisöön.”

Mikä on kouluyhteisölle vaikeinta? Se selviää seuraavassa kappaleessa Käännekohtia.

 

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: